Beeldreportage en reflectie van WanderMind @ De Veluwe op 19 januari 2019 door deelnemer Anouk Mulders.     Route Edese Bos en Edese hei (15 kilometer) 

Voorafgaand aan de Wandermind had ik nog nooit gemediteerd, althans, dat was het antwoord dat ik gaf toen die vraag werd gesteld. Tijdens de eerste sessie ervoer ik al dat ik deze ervaring wel degelijk kende, maar pas buiten in de natuur kwamen dingen samen. We zaten verspreid, zittend op schuimmatjes binnen het gehoor van de gong. De hei geurend, vele scherpe geluiden om mij heen en ik voelde verschillende windlagen variërend van breed naar smal, van koud naar warm op mijn gezicht, maar net zo goed kon ik mijzelf daarvan afsluiten.

Met aandacht jezelf en je omgeving kunnen ervaren; een echte ontmoeting -in het tussen- tot stand brengen en kunnen schakelen (tussen geheel, onderdeel zijn en deel zijn) is ook wat er gebeurt wanneer ik door de lens kijk en wat ik door een uiteindelijke druk op de knop wil ontsluiten. Het verschil is misschien dat een kunstenaarsoog hoofdzakelijk eerder naar (de ruimte van) een medium grijpt en een boeddhist naar de (ruimte van) de stilte (...niet dat die woorden elkaar uitsluiten).

Het innemen van een plek en het zien dat iets anders een bepaalde plaats inneemt. Je je tot elkaar verhoud en samen (de) ruimte in dat moment maakt. Je je tot elkaar ontwikkelt en naar elkaar vormt- als in een foto- van een bepaalde focus. De beelden fungeren als een soort residu van duur.

www.anoukmulders.nl 

Beeldreportage van WanderMind @ De Veluwe op 19 januari 2019 door WanderMind (Kim)