Wandelretraite 

Winterberg-Niedersfeld van 5 tot en met 9 september 2019 

Met WanderMind op reis leer je je voeten te vertrouwen en ontdek je de rijkdom van je innerlijke natuur in de magie van geurende wouden. Met ervaren begeleiding en een groep medegezinden wandel en mediteer je door het diverse landschap van de Sauerlandse natuur. Tijdens deze retraite nodigen we je uit om te verstillen en de verdieping op te zoeken. Je brengt jezelf mee, je hele zijn is welkom. 

VOOR WIE
Is je hoofd te leeg, vol of ben je gewoon nieuwsgierig?
Deze retraite is toegankelijk voor iedereen met- en zonder meditatie ervaring. Houd met het wandelen rekening met stevige heuvels.

WAT JE KRIJGT/ BELEEFT
We trainen onze aandacht door middel van meditatie, maar ook hoe we deze kunnen toepassen in het dagelijks leven. Door meer openheid naar ons zelf te ontwikkelen, leren we ook met meer aandacht om te gaan met onze omgeving en andere mensen.
Je leert op onderzoek te gaan naar en bevriend te worden met je eigen geest. We blijven aanwezig bij alles wat zich voordoet, ook als we meegesleurd worden door onze eigen gedachten en impulsen.
Dagelijks wordt er gemediteerd en gewandeld, en zijn er 3 biologische maaltijden. De avonden zijn open om van de beginnende herfstavonden te genieten, samen of alleen.

PROGRAMMA
5 september Aankomst in de middag vanaf 15 uur, met diner om 18.00 uur. Avondprogramma met opening
6 - 8 september Dag- en avondprogramma in de natuur en bij Savita
9 september Na het ontbijt vertrek op eigen tempo

WAAR
Savita is een centrum rond natuurlijke leef- en geneeswijzen, midden in de natuur. Het centrum is gelegen in het Duitse natuurgebied Sauerland, vlak bij Winterberg. Dit gebied is vaak beter bekend voor haar wintersport, maar is ook in andere seizoenen een prachtig natuurgebied.
Het Sauerland wordt gekenmerkt door diepe bossen, bergen en heuvels, stuwmeren en veel rivieren en beekjes die kriskras door het land klateren. Daarmee is dit een perfect wandelgebied, en past precies bij de natuur waar WanderMind zich graag in beweegt.

De heen en terugreis is op eigen gelegenheid. Centrum Savita is goed bereikbaar met de auto, vanaf Utrecht ongeveer 3,5 uur. Klik op de link voor het adres en route naar Savita. Op de website van Savita staan soms ook lift-aanbiedingen.

KOSTEN
Discount 360 euro (max 5 plaatsen)
Standaard 435 euro
Sponsor 485 euro
Dit bedrag is inclusief programma, verblijf op eenpersoonskamer, volpension met vegetarische maaltijden en toeristenbelasting (2,25 euro per dag).